Growing Young

“Hoe ben je een kerk waar jonge mensen toegewijd blijven en groeien in hun geloof?” Die vraag stellen we onszelf in de Jeugdraad regelmatig. Omdat we geloven in de kerk van Christus, ook voor nieuwe generaties.

'Niet een hippe kerkdienst, steengoede preek of een enthousiaste jeugdwerker blijkt doorslaggevend te zijn voor jongeren om aan te haken bij kerk en geloof. Maar wat dan wel?'

Uit een onderzoek onder heel veel verschillende kerken kwamen zes principes naar voren die het maken dat een kerk relevant is voor jongeren in die kerk. Dat onderzoek en die zes principes staan samen bekend als 'Growing Young',

1. Geef leiderschap door
  2. Verplaats je in het leven van jongeren
  3. Zet het verhaal van Jezus centraal
  4. Werk aan een warme gemeenschap
  5. Geef jongeren en jonge gezinnen prioriteit
  6. Wees de beste buren

Als Jeugdraad hebben wij ons verdiept in Growing Young en wij zijn enthousiast geraakt om die ook in onze gemeente toe te passen. Wij zijn nu zover dat we jong en oud graag daarin meenemen. De online-bijeenkomst van donderdagavond 11 juni was het begin daarvan, maar we hebben nog veel meer plannen om het gesprek aan te gaan met jong en oud. Dat gaan we ook doen met nieuwe frisse communicatiemiddelen: een nieuwe website, podcasts, vlogs, kampvuurgesprekken met jongeren, etc. Binnenkort meer daarover!

Meer weten over dit onderzoek, meer willen lezen, een podcast besluisteren?