Jeugdwerk Ontmoetingskerk Vathorst

Waarom Jeugdwerk? Onze kinderen en jongeren willen we graag leren over God en de bijbel, om hen dichter bij Jezus te brengen, zodat ze de keuze kunnen maken om Jezus te volgen. We willen hen graag faciliteren en aanmoedigen om elkaar als leeftijdsgenoten te ontmoeten in de gemeente. Ontmoeting en leren over God en de bijbel, samen bidden en bijbellezen, inspanning en ontspanning, wij denken dat het hand-in-hand gaat en elkaar versterkt.

Jeugdwerkers

Als gemeente willen we het Jeugdwerk mogelijk maken, o.a. door inzet van vrijwilligers in diverse rollen: Jeugdwerkers. Zo noemen we hen in onze gemeente. Om het Jeugdwerk steeds maar weer voort te kunnen zetten, zijn jeugdwerkers van grote betekenis.  Ze maken de activiteiten mede mogelijk, maar ze zijn zo ook de voorbeelden in het volgen van Jezus, aansluitend bij het mooie thema van dit seizoen 2019/2020: Discipelschap!

Betrokken gemeente

Het is waardevol voor ons allen om op elkaar betrokken te zijn, in ons gebed, in stilte of door persoonlijk contact. God heeft ons aan elkaar gegeven en we hebben elkaar nodig, soms in bijzondere omstandigheden. Daarom wil de gemeente een dragende gemeente zijn, door betrokkenheid:

  • Jeugdwerk als onderdeel van het gemeente-zijn, jongeren als deel van de gemeente;
  • Betrokkenheid van volwassenen bij jongeren en Jeugdwerk;
  • Betrokkenheid van jongeren bij volwassenen en de gemeente.